1. Kinema

10 kolona zanore të paharrueshme të Ennio Morricone

20170527230631 malena2

Disa e konsiderojnë si kompozitorin që solli më tepër risi në muzikën e kinemasë. Dhe ndoshta kanë të drejtë. Megjithëse ai, i palodhuri i punës, nuk e pranon. Mendon se sforcoja, puna dhe vullneti janë bazat që të shndërrojnë në dikë të madh.

Të gjitha këto qëndrojnë, por nuk duhen harruar  kolonat e tij zanore të panumërta, popullariteti që gëzon, cmime të rendësihme dhe më shumë se 40 milionë disqe të shitura. Ennio Morricone është pa dyshim një prej më të mëdhenjve në historinë e kinematografisë.


1. Days of Heaven


2. A Fistful of Dollars


3. The Untouchables


4. The Mission


5. Cinema Paradiso


6. Bugsy


7. Malena


8. Inglourious Bastards


9. The Good, the Bad and the Ugly


10. Once upon a time in America


Top