1. Tema

10 shprehje gjeniale nga Mario Benedetti

20170527230624 14958137 1140617926022337 1938873260 o

Shkrimtari dhe poeti uruguajan lindi në vitin 1920 dhe është një nga eksponentët më të mëdhenj të letërsisë amerikanojugore.


Në moshën 25 vjeçare, Benedetti kishte botuar veprën e tij të parë poetike që do të pasohej nga mbi 80 tituj të përkthyer në mbi 25 gjuhë. Më poshtë është një përmbledhje e 10 nga frazat e tij më të mira:
1. Vdekja është një përvojë e lodhshme; për të tjerët, sidomos për të tjerët. 2. Unë nuk e di nëse Zoti ekziston, por nëse ekziston, e di që nuk do e shqetësojë dyshimi im. 3. Asnjëherë nuk e kisha menduar se në lumturi do të kishte kaq shumë trishtim.


4. Goli që i bëri Maradona anglezëve me ndihmën e dorës së shenjtë, deri më tani është e vetmja provë e besueshme se Zoti ekziston.5. Do të më pëlqente t’a shihja gjithçka nga larg, por me ty. 6. Kush do e mendonte se të dobëtit nuk u dorëzokan kurrë. 


7. Ai që bën hile është sepse nuk ka guxim të jetë i ndershëm. 8. Edhe sikur të kemi harruar të harrojmë, me siguri kujtimi do të na harrojë. 9. Një pesimist nuk është gjë tjetër veçse një optimist i informuar mirë. 


10. Politikat që çojnë në varfëri mund të konsiderohen dhunë. 

Top