1. Shëndeti

6 ushqime për të luftuar hangover-in

20170527230625 14971460 1145011752249621 739405103 o

1. Shpargujt


Sipas studimeve, shpargujt ndihmojnë në metabolizimin më të shpejtë të alkoolit nga ana e trupit. Ekstrakti i shpargujve përmban aminoacide dhe minerale që janë efektivë kundër hangover-it dhe ndihmon në ruajtjen e qelizave të mëlçisë. 






2. Pijet për sportistë


Hidratimi është shumë i rëndësishëm për të luftuar efektin dehidratues të alkoolit. Përveç dehidratimit, alkooli ul nivelet e elektrolitëve në gjak. Konsumi i pijeve sportive apo qumështit me pak yndyrë vijnë në ndihmë në rivënien e ekuilibrave. 






3. Dieta BRAT


Dieta BRAT, sipas siglave në anglisht, përbëhet nga orizi, bananja, pureja e mollës dhe buka e thekur. Këto katër ushqime treten lehtë dhe ndihmojnë në eliminimin e dhimbjes së stomakut.