1. Shëndeti

7 gjërat më të pista që prek çdo ditë

20170527230619 20170527230452 14803215 1129970197087110 759685468 o1. Monedhat dhe kartmonedhat.
Brenda miliona mikroorganizmave që jetojnë te kartmonedhat është izoluar material gjenetik që i përket baktereve multirezistente dhe antraksit.
2. Tastjera e kompjuterit. Mund të akumulojë papastërti që favorizojnë rritjen e baktereve si edhe të favorizojë shfaqjen mykrave që prekin lëkurën dhe thonjtë. 3. Telefoni celular. Kjo pajisje grumbullon sasi të mëdha mikroorganizmazh. Problemi është se nuk pastrohet dhe kalon dorë më dorë, çka favorizon përhapjen e infeksioneve. 4. Tualeti. Mund të gjenden lloje të ndryshme virusesh dhe bakteresh, përfshirë dhe ato përgjegjëse për sëmundje me transmetim seksual (tualete publike). 
5. Rubineti. Përmban patogjenë enterike, si E. coli, që mund të kolonizojë rubinetët falë lagështisë. 6.Sfungjeri i enëve. Ka më tepër baktere se tualeti. Ndërmjet tyre mund të gjendet edhe Campylobacteri, përgjegjës për sindromën Guillain-Barré.