1. Mind the art
  2. Muzikë

9 plus 1 këngët më të mira për t’u zgjuar sipas shkencës

20170527230626 coldplay

Cila është kënga më e mirë për t’u zgjuar në mëngjes? Psikologu muzikor David M. Greenberg i Universitetit të Cambridge dhe aplikacioni Spotify kanë përpiluar një listë me 10 këngë që do na ndihmojnë ta përballojmë ditën me më shumë energji. 


Sipas studimit, intensiteti i këngës duhet të na ndihmojë të zgjohemi pak e nga pak dhe jo menjëherë. Këngët me tekste pozitive dhe me ritëm ashendent (me tempo ndërmjet 100 dhe 130) na ndihmojnë të jemi më të gatshëm të futemi në rrjedhën e ditës. 1. Coldplay - Viva La Vida

2. St. Lucia - Elevate

3. Macklemore & Ryan Lewis - Downtown

4. Bill Withers - Lovely Day

5. Avicii - Wake Me Up

6. Pentatonix - Can't Sleep Love

7. Demi Lovato - Confident

8. Arcade Fire - Wake Up

9. Hailee Steinfeld - Love Myself

10. Sam Smith - Money On My Mind 

Top