1. Newsroom

Bob Dylan, Nobel në letërsi 2016

20170527230616 20170527230449 bobdylan

Fituesi i çmimit Nobel në letërsi për vitin 2016 është Bob Dylan “sepse ka krijuar një shprehi të re poetike brenda traditës së këngës amerikane”. Lajmërimi është bërë sot në orën 13.00 nga Sara Daniues, sekretarja e Akademisë Suedeze. 
Në historinë e çmimit Nobel, pjesa më të madhe e kanë marrë autorë të gjuhës angleze (27), ndjekur nga ata francezë (14) dhe gjermanë (13).