1. Mind the art
  2. Art

Fotografi me ngjyra të Parisit të bëra përpara 100 vitesh

20170527230626 vintage

Albert Khan ishte një bankier francez të cilit i ishin mërzitur fotot bardhë e zi që bëheshin në epokën e tij.Në vitin 1909 punësoi 4 fotografë që të shkonin me kamerat e tyre kudo në botë dhe të dokumentonin çfarë shikonin me ngjyra duke përdorur Autochrome Lumière. 


Një nga qytetet në listë ishe Parisi. Në 1914, Leon Gimpel, Stephane Passet, Georges Chevalier dhe Auguste Leon nisën punën e tyre. Këto foto na tregojnë se jeta pariziene ishte shumë më me ngjyra nga çfarë kujtonim, me mure të lyera me ngjyrë të kuqe apo mure të mbuluara me fotografi.