1. Mind the art
  2. Art

Fotografia vintage dhe surreale e Heidesberger

20170527230621 sureal

Heinrich Heidesberger është një fotograf gjerman që lindi në vitin 1906 dhe vdiq në 2006-ën.  Studioi arkitekturë për një kohë të shkurtër dhe asistoi në një kurs pikture nga Fernand Léger në Académie Moderne de Paris dhe kështu, e pa veten në kurth nga surrealizmi dhe lëvizja surrealiste. Shpejt Heidesberger zbuloi pasionin e tij: fotografinë.
U frymëzua nga artisti amerikan Man Ray, i cili gjithashtu jetonte në kryeqytetin francez në vitet ’30.