1. Mind the art
  2. Art

Fotografitë e balerinëve që praktikohen rrugëve të Havanës

20170527230623 havana2

Seria e fundit e fotografit Omar Robles përmban imazhe të mrekullueshme të profesionistëve të baletit klasik nëpër rrugët e Kubës. 


“Këtu ndodhen disa prej balerinëve më të mirë në botë“, shkruan Robles në blogun e tij. “Kjo ndoshta vjen ngaqë ritmi dhe lëvizja rrjedhin në gjakun e tyre afrokaraibian, por mbi të gjitha i detyrohet shkollës ruse të baletit që është pjesë e trashëgimisë kubane.”Robles kishte kohë që ëndërronte të vizitonte këtë vend dhe, falë një burse, mundi më në fund të shkonte atje. “Kubanët sforcohen shumë për të mbijetuar. Njësoj si balerinët e baletit klasik, luftojnë me një rezistencë dhe elegancë të pabesueshme. Prandaj balerinët kubanë kanë qenë kaq të mirë për breza me rradhë, sepse e kanë rezistencën në gjak.”