1. Tema

Gjirokastra, qyteti i gurtë

20170527230608 20170527230441 14424181 1106848919399238 330105603 o

Emri Gjirokastër e ka origjinën nga emri mesjetar grek Argyrocastron. Vjen nga argyron, që do të thotë “argjend” dhe castron, që nënkupton kështu kështjellë, pra ‘kështjella e argjendtë‘. 


Shqipëria Ime

Top