1. Tema

Historia e zeros në katër minuta

20170527230640 zero

A mund ta imagjinojmë tashmë jetën tonë pa këtë numër? Sa gjëra nuk do mund të bëheshin pa zeron? Numri që deri para pak kohësh nuk ishte numër. 


0 dhe 1. Tashmë jeta jonë është ndërtuar përreth kërtyre dy numrave të fuqishëm. Që nga momenti që hapim sytë janë aty, që nga zilja e zgjimit, telefoni celular, laptopi dhe televizori. 


Nuk ka qenë përherë kështu. Pavarësisht se është përshkruar përdorimi i zeros nga Sumerët, të dhëna të sakta për përdorimin e saj i kemi nga indianët, të cilët e përfshinë në llogaritjet e tyre dhe i dhanë një rol aktiv.
Më pas u ndoqën nga arabët të cilët e sollën në Europë. 

Top