1. Mind the art
  2. Art

Kështu ishte Photoshop-i në vitet 1950

20170527230613 20170527230446 pinupfinal

Gra pa pore, bel i pabesueshëm, këmbë joproporcionale: retushimet fotografike të përdorura keq gjenerojnë një imazh të shtrembëruar të çfarë quajmë bukuri dhe krijon ideale falco. Por “përmirësimi” i fotove nuk lindi dje.


Në vitet ’40 dhe ’50, kur vajzat pin-up ishin model i bukurisë, gjithashtu përdoreshin teknika për të përmirësuar figurën, por me parametra shumë më pak artificialë. 
Një nga artistët më popullorë mbrapa posterave pin-up ishte Gil Elvgren. Sipas mënyrës së tij, ilustruesi bënte me modelet e tij atë çfarë sot e quajmë ritushim fotografik. Rezultati përfundimtar ishin gra me më shumë bust, këmbë dhe krahë më të hollë dhe bark më të sheshtë. 
Top