1. Tema

Konkurset e bukurisë mashkullore në shkretëtirën e Saharasë

20170527230612 20170527230446 14572610 1113830598701070 686368154 o

Normat dhe kriteret nuk janë shumë ndryshe krahasuar me konkurset tipike të bukursië, me përjashtimin se në tribunë nomade Wodaabe në Nigeri, janë vajzat ato që duhet t’i gjykojnë djemtë. 
Nëse mendojmë se femrat vonojnë shumë që të rregullohen, pjesëtarët e kësaj tribuje harxhojnë shumë kohë, energji dhe para për t’u bërë gati…
Kostumet e tyre duan një vit të përgatiten me qëndisje dhe dekorohen me objekte brilante e aksesorë që tërheqin vëmendjen. Në fytyrë përdorin ngjyrën okër dhe të verdhë.