1. Animal

Macet janë, sigurisht, edhe gjë meshkujsh

20170527230610 20170527230443 14522072 1110134892403974 879030864 o

Ka “persona qensh” dhe “persona macesh”. Fotografi David Williams ka fotografuar meshkuj që identifikohen me grupin e dytë. Projekti i tij me titull “Men & Cats”, që filloi në vitin 2009, do të thyejë stereotipin e  femrës “të çmendur pas maceve”. 

Williams fotografon meshkuj të shoqëruar nga macet e tyre në shtëpi dhe në rrugë. Këto imazhet, me stil dokumentar, jo vetëm portretizojnë njerëz dhe kafshë, por edhe përshkruajnë ambientin ku ata jetojnë. Shumë prej skenave tregojnë objektet që lidhen me macen. Mund të shohim kuti me rërë, lodra dhe objekte dekorative që lidhen me felinët.