1. Design

Makina e javës në Top Gear: Lamborghini Murcielago SV

20170527230604 20170527230437 14329156 1100124133405050 1277548544 o

Ndoshta ndonjëri prej jush e ruan ende një poster të kësaj makine në muret e dhomës, sepse Lamborghini Murcielago SV LP670-4 është një supermakinë.
E prezantuar në Geneva Motor Show në 2009-ën, modeli SV ishte më e fuqishme dhe më e shpejtë se versioni ekzistues LP640, me 661 kuaj fuqi nga motori i saj V12, 6.5-litërsh. Shpirti i SV-së duket kur arrin 100 km/h për 3.2 sekonda, ndërkohë që shpejtësia maksimale është 340 km/h.

Pesha e këtij modeli është 100 kg më e ulët krahasuar me Murcielagon ‘standard’: 33 kg nga modifikimet e shasisë dhe trupit, 34 kg nga pjesa e brendshme dhe 33 kg nga motori. 

Top