1. Design

Mrekullia e stacioneve ruse të metrosë

20170527230555 20170527230428 14191885 1089845451099585 349463372 o

Nën trotuarët e Moskës ka një botë të nëndheshme të mrekullueshme arkitekturore, metroja e saj. David Burdeny, një arkitekt dhe fotograf nga Kanadaja, beson se ka qenë fotografi i parë që është lejuar të fotografojë stacionet pas mbylljes për pasagjerët.

Metroja e Moskës, e cila është hapur në 1935, u ndërtua si një projekt madh i propagandës sovietike. Arkitektura e rëndë u përdor për të parashikuar një të ardhme të shkëlqyer për perandorinë. Një pjesë e stacioneve kanë buste të liderëve sovietikë si Lenini ose piktura ku shfaqen elementë të propagandës sovietike si Homo Sovieticus.


Stacioni Taganskaya, Moske


Stacioni Sokol, Moske


Stacioni Novolobodskaya, Moske


Stacioni Mayakovskaya, Moske


Stacioni Kiyevsskaya, Moske


Stacioni Komsomolskaya, Moske


Stacioni Kiyevsskaya, Moske