1. Tema

Një artist fotografon të njëjtët persona 40 vite më vonë

20170527230631 cifti

Një fotograf i quajtur Chris Porsz përshkoi me kamera në dorë qytetin britanik Peterborough gjatë viteve ’70-’80 për të portretizuar shoqërinë e atëhershme: punky, policë, tregtarë, adoleshentë…


Gati 4 dekada më pas, Chris ka rikrijuar disa prej fotografive të tij të preferuara. Përgjatë 7 viteve ka rendur pas vendeve, personave dhe kujtimeve për të bërë sërish të njëjtën fotografi. Ky është një portretizim sociologjik i shoqërisë britanike që na ndihmon të kuptojmë se sa ndryshojnë njerëzit.