1. Mind the art
  2. Art

Një botë me puthje, nga Mario De Biasi

20170527230619 20170527230453 debiazi2

Mario De Biasi (1923-2013) është një nga fotografët më të rëndësishëm italianë të shekullit të kaluar. 


De Biasi u deportua në Gjermani gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe filloi të fotografonte në Nurnberg në 1944 me pajisje të gjetura në rrënojat e qytetit. Kur u kthye në Itali, në vitin 1948, organizoi ekspozitën e tij të parë. 


Në vitin 1953 u bë pjesë e redaksisë së Epoca, gazetë me kopertina dhe reportazhe të panumërta nga e gjithë bota. 


Këtu janë disa prej fotove të koleksionit “Un mondo di baci” (Një botë me puthje).