1. Newsroom

Një strehë kafshësh nxit adoptimin e maceve të zeza në Black Friday

20170527230632 cat

Për shumë, Black Friday është një ditë e mirë për të bërë blerje. Por në Seattle Humane, një strehë kafshësh në Seattle, po nxisin qytetarët që mos të blejnë kafshë por t´i adoptojnë. 

Për Black Friday ata kanë ofruar adoptime falas për macet e zeza.

Historikisht macja e zezë është lidhur me simbole të fatit të keq dhe është një mit që vazhdon të jetë i pranishëm edhe sot. Sipas një grafiku të vitit 2013 në The Huffington Post, 13% e amerikanëve ¨janë supersticiozë kur një mace e zezë u pret rrugën¨.  
Top