1. Animal

Orangutanët në rrezik zhdukje

20170527230618 14787595 1127879043962892 926331538 o

Orangutanët janë në rrezik. 


Sipas World Wildlife Fund, numri i orangutanëve Borneanë është 54.000, ndërsa orangutangët Sumatranë janë vetëm 7.300. 


Për të treguar bukurinë e këtyre kafshëve dhe për të përmirësuar kushtet e ruajtjes së kësaj specie, një grup jofitimprurës mori nismën të caktonte 19 gushtin si Ditën Ndërkombëtare të Orangutanëve. Kërcënimi kryesorë për këta majmunë është shpyllëzimi i habitateve të tyre.