1. Newsroom

Pamje me dron të bllokimit më mbresëlënës të trafikut

20170527230639 autostrada

Popullata e Kinës është 1.360 miliard njerëz, çka e bën vendin me numrin më të madh të banorëve në botë. Aktualisht ky vend po lufton kundër problemeve të mëdha që ka me ndotjen. Konkretisht, në Pekin jetojnë 22 milion banorë. Ndoshta është një nga qytetet më të ndotura në botë dhe një prej shëmbujve më të spikatur e gjejmë në rrugët automobilistike. 


Një dron ka mundur të kapë një nga bllokimet më mbresëlënëse të trafikut gjatë viteve të fundit. Autostrada G-4 që lidh Pekinin me Hong-Kongun ka 50 korsi dhe është bllokuar e tëra në fund të dhjetorit, përpara fillimit të festave. 


Një bllokim i tillë i trafikut nuk ndodh për herë të parë në Kinë. Diçka e ngjashme ndodhi edhe në tetor të vitit 2005, gjatë pushimeve për festën kombëtare të vendit aziatik. 
Top