1. Design

Stacionet më të mrekullueshme të metrosë

20170527230613 20170527230447 14572038 1116399905110806 1517614036 o


Pjesa e brendshme e disa prej stacioneve të metrosë bëhet akoma më e mrekullueshme nëse marrim parasysh vështirësinë e krijimit të hapësirave nëntokësore.


Arkitektët duhet të marrin parasysh integritetin strukturor të mureve, qarkullimin e ajrit, lagështinë dhe një milion probleme të tjera. Mirëmbajtja e tyre paraqet një problem më vete. Shijojeni këtë përzgjedhje!


Stacioni i Toledos, Napoli, Itali


Stacioni i Solna, Stokholkm, SuediStacionet Kievskaya, Mayakovskaya dhe Park Pobedy, Moskë, Rusi


Stacioni i Avtovo, Shën Petersburg, Rusi


Stacioni i Arts et Metiers, Paris, Francë
Stacioni i Bund Sightseeing, Shanghai, Kinë