1. Modë
  2. Tendencë

Tendencë, vjeshtë 2016: tonalitete të ngjashme

20170527230557 20170527230429 14233291 1091278927622904 306854473 o

Hera-herës moda na e bën të thjeshtë. Kombinimi i ngjyrave mund të kthehet në një mision të pamundur. Sipas disave, idealja është mos të përdoren më tepër se 3 ngjyra në një veshje dhe, pavarësisht se nuk ka asnjë bazë shkencore, shumë e ndjekin këtë këshillë.
Por, këtë vjeshtë, gjërat thjeshtohen pasi ka ardhur rradha e stilit monotonal. Nuk është e nevojshme të jetë domosdosmërisht e njëjta ngjyrë, por tonalitete të së njëjtës ngjyrë në pjesë të ndryshme të veshjes.

Tonet neutro janë më të kërkuarit, qoftë gri, bezhë apo ngjyrat e tokës.


E vetmja thyerje që lejohet është ajo nga aksesorët.


Pranohen që nga e gjithë veshja me të njëjtën ngjyrë ose përdorimi i gjithë tonaliteteve. Mjafton që ngjyra të jetë vetëm  një.


Mund të rrisim pak shkallën  e vështirësisë me të gjelbërtat dhe gritë, ngjyra shumë vjeshtore.